Nekdanji reprezentant Šišić: Slovenski nogomet vodijo ljudje, ki o njem ne vedo veliko

Mirnes Šišić je večji del svoje kariere preživel v Grčiji in je tudi ena glavnih asociacij pri Grkih, ko beseda nanese na slovenski nogomet. Že leta upokojeni Velenjčan je kritičen do NZS.

Uredništvo
18. november 2020, 1:13

Foto: SPS

Mirnes Šišić je pred današnjo tekmo med Grčijo in Slovenijo spregovoril za eno od grških radijskih postaj, ki izdaja tudi spletni portal Metrosport. Izbira Šišića za sogovornika se z grškega stališča zdi razumljiva, saj je Šišić velik del svoje kariere (več kot deset let) preživel ravno v Grčiji in se prebil vse do velikega Olympiacosa. Kariero je ta 39-letni Velenjčan, ki je vmes igral tudi za beograjsko Crveno zvezdo, končal leta 2014, na Kreti (pri OFI). 

Trenutno se Šišić v Sloveniji ukvarja s svojo menedžersko agencijo. Posel trenutno malce stoji, ker je potovanje po svetu onemogočeno zaradi pandemije. Grškega nogometa Šišić ne spremlja preveč podrobno, verjame pa, da je grška reprezentanca močnejša od slovenske.

"Mislim, da je Grčija boljša od Slovenije. Pri nas manjka izkušenj, veliko je mladih, so pa poleg Oblak, Kurtić in Iličić, ki imajo izkušnje. Po mojem mnenju Grčija sploh ne bi smela igrati v tej diviziji, proti takšnim nasprotnikom, saj je bila evropski prvak in dosegla visoko raven. Slovenija in Moldavija nista slabi reprezentanci, ampak Grčija ni na tej ravni. Še pred nekaj leti je igrala s Portugalsko, zdaj pa igra z reprezentanco Kosova."

Šišić je dobil tudi vprašanje, zakaj Slovenija vzgaja tako dobre košarkarje, ne pa tudi nogometašev. Njegov odgovor je zbodel predvsem tiste, ki v slovenskem nogometu sprejemajo ključne odločitve.

"To pa zato, ker nogomet v Sloveniji vodijo ljudje, ki o njem ne vedo veliko."