Nekdanji veliki up nemškega nogometa Max Meyer je pristal na cesti

Max Meyer je nekoč v majici Schalkeja veljal za enega največjih upov nemškega nogometa, dandanes pa je pri 25 letih moral predčasno prekiniti pogodbo, saj je bil svojemu klubu le v breme.

Uredništvo
16. januar 2021, 10:25

Foto: Getty Images

Max Meyer je igralec, ki je evropsko nogometno javnost prvič resneje opozoril nase v – Sloveniji. Meyer je bil izbran za najboljšega igralca evropskega prvenstva U-17 v Sloveniji, s prestižno nagrado v rokah pa je njegova hitro poletela v nebo, saj je kmalu zatem debitiral v Bundesligi in se v majici Schalkeja razvijal v odličnega igralca.

Začetek je bil izjemen, nadaljevanje pa že veliko manj. Meyer je z vsako sezono počasi padal, leta 2018 pa je bil marsikdo vseeno precej presenečen, ko je zapustil Schalke in se preselil v angleški Crystal Palace. V Angliji je sprva zaradi svojega renomeja iz Nemčije igral veliko,v letošnji sezoni pa je povsem izginil z radarja, saj je na svoj račun vpisal zgolj en nastop in še ta zgolj v drugorazrednem ligaškem pokalu.

Crystal Palace je danes z njim sporazumno prekinil pogodbo, Meyer pa je tako pri 25 letih, ko bi morala biti njegova kariera v polnem razmahu, na cesti.

Njegova tržna vrednost je ocenjena na 3 miijone evrov oziroma sedemkrat manj, kot je znašala, ko je zapuščal Schalke in se preselil v Anglijo.