Nekdanji vratar Manchester Uniteda je svojem klubu predlagal najbolj logičen nakup

David de Gea je pregrešno drag, ni pa več tako izjemen, kot je bil na višku svojih moči. Če se ga bo klub odločil zamenjati, bi po mnenju Marka Bosnicha moral razmisliti o vratarju, ki je najbolj samoumeven izbor.

Uredništvo
3. avgust 2020, 2:14

Kasper Schmeichel že vrsto let sodi med najboljše vratarje angleškega prvenstva. (Foto: Getty Images)

Kdo naj med vratnicama Manchester Uniteda, če sploh kdo, zamenja dolga leta nedotakljivega Španca Davida De Geo? Zvezdniški vratar, ki velja za enega najbolje plačanih vratarjev sveta, ima za seboj precej skromno sezono, v kateri je sploh prvič doslej govora o tem, da bi United v prihodnje lahko začel razmišljati o novem čuvaju mreže.

Ena od rešitev se ponuja znotraj kluba, saj je obetavni Dean Henderson zelo dobro izkoristil posojo v Sheffield Unitedu, nekdanji vratar rdečih vragov Mark Bosnich pa meni, da bi moral Manchester United priložnost ponuditi vratarju, ki se zaradi družinske preteklosti Unitedu zdi tako rekoč pisan na kožo.

Bosnich namreč meni, da bi United v svoje vrste moral pripeljati Danca Kasperja Schmeichla, sina največjega vratarja v zgodovini kluba in pravo ikono Old Trafforda Petra Schmeichla.

"Ko igra dobro, je na ravni najboljših vratarjev v ligi. Osvojil je naslov z Leicestrom. Na mednarodni ravni je izjemno konstanten in to že dalj časa. Tudi če bo United zadržal De Geo, bi po mojem mnenju klub moral kupit nekoga kot je Kasper, saj sem prepričan, da bi s tem dvignili celoten standard branjenja," je povedal Bosnich.