Nekoč mu je bil kot oče, danes pa ga niti ne pogleda več: Cristiano Ronaldo je svojemu mentorju zelo zameril dogodek iz Katarja

Na svetovnem prvenstvu v Katarju je kot kaže za vselej počila vez med trenerjem in igralcem, ki sta skupaj spisali nekaj nepozabnih uspehov portugalskega nogometa.

Uredništvo
8. november 2023

Fernando Santos (Foto: Getty Images)

Fernando Santos in Cristiano Ronaldo sta dolgo sodelovala v portugalski reprezentanci in bila skupaj pri največjem podvigu v zgodovini portugalskega nogometa leta 2016, ko je Portugalska postala evropski prvak. Njun odnos sega še dlje od reprezentance, saj sta se spoznala že pri Sportingu, kjer je Ronaldo začel svojo profesionalno kariero, zaradi dogodkov v Katarju pa sta zdaj povsem prekinila vse vezi, saj je Santos priznal, da se z njim od Katarja naprej še ni pogovarjal.

"Ne govoriva več. To je daljša zgodba in niti ne vem, kdaj se je začela. Dejstvo je, da od Katarja naprej nisva govorila. Ne čutim kakšnega osebnega obžalovanja, vem pa, da so ga nekatere stvari verjetno užalile. Morda je danes jezen zaradi tega," je povedal Santos.

Santos je na svetovnem prvenstvu v  Katarju Ronalda na izločilnih tekmah proti Maroku in Švici pustil na rezervni klopi ter dal prednost mlademu upu Goncalu Ramosu. To je očitno Ronalda tako prizadelo, da Santosu ni odpustil te poteze, čeprav je Ramos Švicarjem denimo celo zabil hat-trick.

"Leto 2022 ni bilo njegovo leto. Da, dejal sem, da je najboljši na svetu, vendar pa je imel tedaj za sabo šest obupnih mesecev. Najprej je doživel družinsko tragedijo in to je vplivalo nanj tudi v športnem smislu. Ni opravil priprav, dva meseca ni igral. Vrnil se je v Manchester in tam ponovno ni igral. Fizično je bil še naprej na vrhunski ravni, a njegova igra je bila na najnižji možni ravni. Sploh ni imel nobenega ritma," je povedal Santos, in dodal.

"S Cristianom sem imel močno vez. Spoznala sva se že v Sportingu, ko je imel komaj 19 let. Vez se je krepila, ko se je prebil v reprezentanco, jaz pa sem postal selektor. Bila sva kot oče in sin ali kot starejši in mlajši brat. To nima nobene zveze z dogodki na SP. Naredil sem potezo, za katero sem smatral, da je pravilna. To morate razumeti," je povedal Santos, ki je nedavno zaradi slabih rezultatov predčasno zapustil klop reprezentance Poljske.