Nemci poročajo: Bayern je postal prvak, Oliver Kahn in Hasan Salihamidžić pa sta že odpuščena!

Oliver Kahn danes s tribun ni spremljal tekme, ki je odločila naslov prvaka v nemški Bundesligi. Dobro obveščeni nemški nogometni portal trdi, da je Kahn ostal brez dela – enako velja za ‘Brazza’.

Uredništvo
27. maj 2023

Oliver Kahn je očitno zaključil z epizodo v pisarnah nemškega velikana Bayerna. (Foto: Getty Images)

Nemška časnika Kicker in Bild poročata, da so veljaki pri Bayernu sprejeli končno odločitev in se zahvalili Oliverju Kahnu ter Hasanu Salihamidžiću, ki sta doslej opravljala direktorske funkcije pri serijskih prvakih Bundeslige. Prav danes je Bayern prvak Nemčije postal že enajstič zaporedoma. Dlje časa se je že ugibalo o prihodnosti za omenjena funkcionarja – danes pa Oliverja Kahna niti ni bilo na tribunah.

Nekdanji sijajni vratar je bil uradno odsoten zaradi gripe, toda po navedbah Kickerja in Bilda je boležen že prebolel, izkoristil naj bi jo le za dober izgovor, da mu danes ni bilo potrebno s tribun spremljati srečanja, ki je na koncu odločilo naslov prvaka. Bayern je svoje delo opravil, Dortmund pa je na svoji tekmi kiksnil in posledično se je veselil Bayern. Nemški mediji so že ponudili tudi Kahnovega naslednika.  

Delo bo zdaj očitno dobil 55-letni Jan-Christian Dreesen, nazadnje finančni direktor in namestnik generalnega direktorja. Dreesen je bil sicer že na izhodnih vratih, po koncu tekoče sezone se je nameraval posloviti od kluba, zdaj pa se je situacija povsem obrnila. V Bayernu je sicer že od leta 2013 naprej, vselej pa je tudi v odličnih odnosih s častnim predsednikom Rummeniggejem, nekdanjim predsednikom uprave.