Nemci spet kažejo pot: Na tekme Bundeslige se vračajo gledalci

Nemci so prvi začeli igrati po izbruhu pandemije, prvi pa na tribune v malce večjem številu vračajo tudi navijače. Bundesliga svoja vrata odpira že ta petek.

Uredništvo
16. september 2020, 8:15

Foto: /

V petek se s tekmo Bayern-Schalke začenja nova sezona v nemški Bundesligi. Naslov bo branil Bayern, očitno pa ne pred praznimi tribunami, kot je bila praksa po izbruhu pandemije. 

Na vitrualnem sestanku med predstavniki zveznih držav je bilo odločeno, da se navijači lahko vrnejo na tribune. Zaenkrat le domači, gostovanja pa bodo morala še počakati. Točenje alkohola zaenkrat še ne bo dovoljeno, prav tako ne bo dovoljeno stati. Vsi, ki bodo vstopali na stadione, bodo morali slediti protokolom, ki so zdaj že dlje časa v veljavi in posledično razumljivi (maske, osebni podatki ...).

Zaenkrat je dogovor takšen, da klubi lahko zapolnijo 20 odstotkov kapacitete stadiona. Vse se seveda lahko spremeni, odvisno od epidemiološke situacije v državi. 

Test glede povratka navijačev je že bil opravljen v pondeljek, na pokalni tekmi med Dynamom iz Dresdna in Hamburgom. Na tribunah je bilo 10.000 ljudi.