Nemci trdijo: Dogovorjeno, zaželeni Michael Olise bo za visoko odškodnino okrepil Bayern München

Zvezdnik londonskega prvoligaša je v sezoni 2023/24 zbral samo 19 nastopov, toda prispeval je 10 golov ter šest asistenc. Očitno bo bitko zanj dobil nemški velikan.

Uredništvo
22. junij 2024

Michael Olise (Foto: Getty Images)

Michael Olise si že dlje časa obeta prestop iz Crystal Palaca in očitno je letos vendarle napočil čas, da dočaka priložnost pri enemu največjih klubov na svetu. Zanimala sta se Manchester United in Chelsea, omenjalo se je tudi Paris Saint-Germain, toda vse kaže na to, da bo spretni ofenzivni igralec prestopil v nemški Bayern, posel je dogovorjen. 

Dobro obveščeni novinar Florian Plettenberg poroča, da je prestop praktično sklenjen, Bavarci pa bodo plačali okoli 60 milijonov evrov.

Olise naj bi podpisal pogodbo do leta 2029, zadeva bi utegnila postati udarno potrjena že v kratkem, 22-letnik  ne nastopa na letošnjem Euru. Rojen je bil v Londonu, zastopal je mladinske selekcije Francije, med člani pa doslej še ni zaigral.

Načeloma bi se lahko Olise odločil nastopati tudi za Alžirijo ali pa Nigerijo. Zanimivo bo videti, katero državo bo izbral v prihodnosti.