Nemčija ima novega junaka: Zakaj je bil Gosens zamenjan po uri igre? Ker pač igra v italijanski ligi ...

Robin Gosens je vstopil v klub "največjih". Postal je standardni nemški reprezentant in igralec, ki odloča tekme. Zaznamoval je sobotno tekmo Nemčije proti Portugalski.

Uredništvo
20. junij 2021, 8:20

Robin Gosens je bil igralec tekme med Nemčijo in Portugalsko. (Foto: Getty Images)

Evropska nogometna zveza (UEFA) je po včerajšnji tekmi drugega kroga evropskega prvenstva med Portugalsko in Nemčijo storila pričakovano. S priznanjem za najboljšega igralca tekme je okitila levega bočnega oziroma krilnega igralca nemške reprezentance Robina Gosensa, ki je odigral sijajno tekmo. Začinil jo je s podajo in golom.

"Izjemna predstava nemškega bočnega igralca. Bil je vpleten v tri gole in zadel še sam. Vedno je bil impresiven brez žoge, zapiral je prostor z Antoniom Rudigerjem. Portugalska je komaj kdaj prodrla po njegovi strani. Gosens je v napadu igral visoko, vedno pa je bil nevaren v igri ena na ena ter s svojimi podajami. Vrhunsko," so zapisali pri UEFA.

Gosens, ki ima za seboj odlično sezono v dresu Atalante, je bil zamenjan po uri igre. Poleg pohval za svojo predstavo pa je nekdanji nogometaš Vitesseja "prejel" tudi zbadljivko svojega soigralca Thomasa Mullerja, ki slovi kot velik šaljivec. Nogometaš Bayerna je po tekmi povedal, da ni prav nič čudnega, da je Gosens na igrišču zdržal le eno uro.

"Če pa igra v Italiji," se je nasmehnil Muller. 

Na tiskovni konferenci po tekmi je bil Gosens zaprošen za komentar Mullerjevih besed. Ni mu ostal dolžen. Seveda je vse skupaj ostalo v mejah zdravega zbadanja, ki med drugim služi pozitivni morali znotraj nemške ekipe. 

"Ja, že ob menjavi mi je rekel: Kako lahko zdržiš samo 60 minut? Pa sem mu rekel, da je bolje dobrih 60 minut kot slabih 90. Smejal se je."

Gosens si lahko letos poleti obeta prestop. Z Atalanto ima pogodbo podpisano do konca prihajajoče sezone.