Nemčija je dominirala tudi v drugem krogu, zaenkrat je najboljša ekipa na Euru 2024

Nemci so v prvem krogu razbili Škote, danes pa so se pomerili z Madžari, ki niso imeli prav nobenih možnosti. Die Mannschaft igra zrelo in zelo učinkovito.

Uredništvo
19. junij 2024

Nemčija
2 : 0
54000 gledalcev
Sod.: Danny Makkelie (NIZ)

Madžarska
1 : 0
 
 
 
 
 
2 : 0
 
 
 
 
 
Nemčija: Madžarska:

Nemška reprezentanca je Euro 2024 na domačih tleh začela z dvema zmagama. (Foto: Getty Images)

V drugem krogu skupine A na Euru 2024 sta se danes pomerili gostiteljica Nemčija in Madžarska. Ekipi sta se v zadnjih letih srečali že večkrat in vselej je šlo za precej izenačene obračune Danes so prvi zapretili Madžari, ki pa niso zadeli. Na drugi strani so se Nemci v 22. minuti veselili vodstva! Gol je dosegel mladi zvezdnik Jamal Musiala.

Izkoristil je podajo Ilkaya Gündogana v kazenskem prostoru. Madžari so bili prepričani, da je šlo za prekršek v napadu, toda - 1:0.

Pred odmorom je bil pri Madžarih najbolj dejaven zvezdnik Liverpoola Dominik Szoboszlai, toda poti do zadetka s soigralci ni našel. V nadaljevanje so Nemci krenili zelo pogumno in se postavili visoko, pridno so nadzorovali potek dogajanja na zelenici.

Na 2:0 je v 67. minuti povišal kapetan Ilkay Gündogan. Lepa akcija Nemcev, povratno podajo je s steani poslal Mittelstadt, Gündogan pa je imel veliko prostora pred vrati Madžarske in zadel. Madžari v drugem polčasu niso bili pretirano nevarni in po drugem prejetem zadetku se je zdelo, da se bodo danes zelo težko znižali, kaj šele izenačili.

Brez težav so Nemci tekmo pripeljali do konca in vknjižili drugo zaporedno zmago na domačem Euru, Madžari pa so še brez točk.