Nemčija na mundial z mladimi silami: Oblikuje se nova generacija, ki že zdaj prevzema vidne vloge

Nemčija se je kot prva evropska reprezentanca uvrstila na mundial v Katarju, ob visoki zmagi proti Severni Makedoniji pa sta velik pečat pustila mladeniča Jamal Musiala in Karim Adeyemi.

Uredništvo
12. oktober 2021, 2:39

Jamal Musiala se je veselil svojega prvenca v majici nemške reprezentance. (Foto: Getty Images)

Reprezentanca Nemčije je včeraj v Skopju s 4:0 premagala Severno Makedonijo ter se tako gostiteljem oddolžila za senzacionalen poraz na prvi medsebojni tekmi, na kateri so Makedonci v gosteh slavili z 2:1. Nemčija se je tako kot prva evropska reprezentanca že uvrstila na svetovno prvenstvo v Katarju, četi selektorja Hansija Flicka pa je to uspelo s številnimi mladimi in tudi nekaterimi mednarodno manj uveljavljenimi nogometaši, kakršen je denimo David Raum, ki je zaigral na položaju levega bočnega branilca.

Vezist Bayerna Jamal Musiala je pri 18 letih in 227 dneh starosti postal drugi najmlajši strelec zadetka v zgodovini nemške reprezentance, izkazal pa se je tudi nadarjeni napadalec Karim Adeyemi, ki je vpisal asistenco pri zadnjem, četrtem zadetku nemške reprezentance.

Nemška reprezentanca tako že gradi temelje za prihodnost, nikakor pa gre prezreti še rosno mladega Floriana Wirtza, ki je ob zmagi proti Severni Makedoniji odigral zadnje pol ure tekme.