Nemogoče je mogoče: Ajax je na tekmi nizozemske lige slavil s 13:0

Že če bi bilo govora o pokalni tekmi zgodnje faze, bi privzdignili obrvi. V nizozemski Eredivisie se je danes odvila tekma, ki je pokazala, da se tudi leta 2020 v močnem prvenstvu lahko zgodi nekaj povsem skreganega z vso logiko.

Uredništvo
24. oktober 2020, 6:40

Lassina Traore je dosegel kar pet od trinajstih zadetkov Ajaxa. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Na Nizozemskem se občasno zgodi kaj zares norega, nepredstavljivega in nepojasnjenega. Ravno letos je minevalo deset let od najbolj neverjetnega derbija v zgodovini Eredivisie in nepozabne tekme PSV, ki je Feyenoord doma premagal z naravnost komičnih 10:0.

Čez deset let bodo na Nizozemskem podoživljali današnji obračun med VVV Venlom in Ajaxom, ki je podrl 48 let star rekord, ki zadeva najvišjo zmago na tekmi najmočnejše lige. Leta 1972 je Ajax z 12:1 premagal Vitesse, danes pa je dosežek izboljšal še dva gola in postavil nov mejnik  -13:0!

VVV je neprimerljiv z Ajaxom, kljub temu pa ne gre ravno za kanto za nabijanje, saj je pred obračunom proti Ajaxu v 18-članski ligi zasedal solidno deseto mesto. Na absurden poraz ni vplival kakšen atipičen dejavnik kot denimo množične odsotnosti pomembnih igralcev ali veliko število rdečih kartonov – VVV je resda od 52. minute igral z igralcem manj v polju, a seveda se bodo morali v taboru tega kluba malce bolj potruditi s pojasnjevanjem, kako za vraga so lahko prejeli kar 13 zadetkov. Absurden je tudi statističen podatek v razmerje strelov v okvir gola,  in sicer je Ajax v domača vrata izstrelil neverjetnih 23 strelov, VVV pa nobenega.

V goliadi vseh goliad je najbolj izstopal napadalec Lassina Traore s petimi zadetki, preostalih osem zadetko pa se je kar lepo razporedilo med več igralcev. Dva gola sta dosegla mladi up Julian Ekkelenkamp in veteran Klaas-Jan Huntelaar, preostale zadetke pa so dosegli Antony, Daley Blind, Lisandro Martinez in Dušan Tadić. 
adplus-dvertising