Nemška zveza ne more mimo kritik, v kratkem bo znana usoda selektorja Lowa

Selektor nemške reprezentance Joachim Low bo dobil še nekaj dni časa, da analizira zadnjo sramoto proti Španiji, nato bodo sprejete pomembne odločitve.

Uredništvo
23. november 2020, 9:56

Foto: Getty Images

Nemška nogometna zveza (DFB) je na številna vprašanja medijev in številne kritike javnosti zdaj odgovorila. Nemška reprezentanca namreč že lep čas ni prepričljiva. Po šokantno visokem porazu proti Španiji pa so se kritike in dvomi le še okrepili. Selektor Joachim Low zdaj preprosto ni več varen in DFB mu ne bo mogla večno kriti hrbta.

Zaenkrat so z nogometne zveze medije obvestili o tem, da bo 4. decembra selektor Joachim Low soočen z vodstvom zveze. Do takrat pa bo imel čas, da visok poraz analizira in sprejme potrebne rešitve. Low bo z nadrejenimi analiziral zadnji dve leti, po svetovnem prvenstvu v Franciji, po analizi pa bo jasno, kako dolgo bo še selektor Nemčije. 

Direktor reprezentance Oliver Bierhoff je nedavno izjavil, da bo Low vodil Elf na evropskem prvenstvu. Pogodbo ima sicer podpisano do leta 2022, a takšnih, ki bi verjeli v to, da jo bo oddelal do konca, je v Nemčiji iz dneva v dan manj.