Nemškemu Stuttgartu se bosta pridružila dva svetovna prvaka, ki bosta delovala kot svetovalca

Pri nemškem prvoligašu so danes preko uradnih kanalov sporočili, da se bosta v klubske pisarne preselila nekdanja zvezdnika klubskega in reprezentančnega nogometa.

Uredništvo
11. september 2022

Khedira in Lahm sta svetovna prvaka z Nemčijo postala leta 2014. (Foto: Getty Images)

Sami Khedira in Phillip Lahm imata novi zaposlitvi. Odslej bosta pri Stuttgartu opravljala vlogo svetovalcev športnemu direktorju Alexandru Wehrlu. Z delom bosta nekdanja nemška reprezentanta, ter tudi svetovna prvaka, pričela takoj. Khedira je najlepša leta svoje kariere, kot borbeni vezist, preživel pri Real Madridu in kasneje nastopal tudi za italijanski Juventus, v mlajših letih je igral tudi za Stuttgart
 
Nekdanji odlični in vsestranski bočni branilec Phillip Lahm pa je seveda prava živeča legenda Bayerna iz Münchna, pri bavarskem velikanu je preživel vso kariero. Eno sezono je sicer na posoji preživel prav pri Stuttgartu (2005/06). Skupno je pri Bayernu preživel kar 23 let in v tem času osvojil praktično vse največje lovorike v klubskem nogometu.
 
"Zelo se veselim svetovanja Alexandru Wehrleju in VfB Stuttgartu. V 15 letih, ki sem jih preživel kot nogometaš, sem izkusil marsikaj, imel sem vpogled v nekatere zelo dobro vodene klube in sodeloval z najrazličnejšimi vrhunskimi trenerji. To znanje in izkušnje bi zdaj rad delil s Stuttgartom, klubom, ki mi je seveda zelo pri srcu," je povedal Khedira. 
 
"VfB Stuttgart bi moral biti klub, v katerem se navijači lahko prepoznajo, klub, ki ima korenine na Švabskem, ki svojim članom nudi dom, trenira nadarjene lokalne mladince in veliko pogosteje zmaguje kot izgublja. Stuttgart mi je nekoč dal priložnost, da se uveljavim na najvišji ravni, zdaj pa bi rad svoje dragocene izkušnje delil s klubom," je dodal Lahm.