Nemški selektor Julian Nagelsmann je bil prisiljen opraviti zamenjavo v kadru, naknadno je vskočil finalist lige prvakov

Aleksandar Pavlović je izgubil vse možnosti, da zaigra na evropskem prvenstvu! Zamenjal ga je Emre Can.

Uredništvo
13. junij 2024

(Foto: Getty Images)

V zadnjih mesecih sta se za Aleksandra Pavlovića, potem ko je začel redno igrati za Bayern, bili bitko dve nogometni zvezi. Nemška nogometna zveza (DFB) je želela, da Pavlović igra za Nemčijo, kjer je rojen in za katero je igral tudi v kategoriji U20. Srbska nogometna zveza (FSS) pa je želela, da Pavlović zaigra za domovino svojih staršev, torej za Srbijo. Dobil je denimo vabilo v eno od mlajših selekcij Srbije. 

Na koncu so zmagali Nemci. Pavlović je dobil vpoklic v reprezentanco, doživel pa je tudi že debi. 3. junija je zaigral na pripravljalni tekmi proti Ukrajini in se znašel tudi na končnem seznamu nemškega selektorja Juliana Nagelsmanna za nastop na Euru 2024

Potem pa je Pavlović - zbolel! Nagelsmann je upal, da bo nogometaš Bayerna vse skupaj uspel sanirati, vendar se to ni zgodilo. Selektor je bil zato prisiljen v menjavo.

Namesto Pavlović je zdaj del nemške reprezentance postal Emre Can, ki je z Borussio iz Dortmunda igral finale lige prvakov in ga proti Realu iz Madrida tudi izgubil.