Nepogrešljivi člen Pep Teama bo trenersko kariero začel v četrti ligi

Dolgoletni vratar Barcelone Victor Valdes je tri leta po koncu aktivne kariere sprejel prvo samostojno trenersko službo. Trenersko kariero bo začel povsem na dnu.

Uredništvo
29. maj 2020, 9:53

Foto: Getty Images

Dolgoletni vratar t.i. Pep Teama Victor Valdes se je odločil, da bo samostojno trenersko kariero začel graditi iz samih temeljev. Po tem, ko je zaradi spora z vodjo mladinskega pogona Barcelone Patrickom Kluivertom zapustil vodenje ekipe do 19 let, je prvo službo v članskem nogometu našel na klopi malo znanega španskega četrtoligaša Unio Atletico d'Horte, ki nastopa v četrti španski ligi.

Valdes, ki je vratarske rokavice odložil leta 2017, bo zajadral v povsem drugačno nogometno realnost, kot jo je bil vajen kot dolgoletni vratar klubov kot so Barcelona, Manchester United ali Middlesbrough. Horta še nikoli ni igrala višje od tretje španske lige, svoje domače tekme pa igra na skromnem stadionu, na katerem je prostora za vsega 2.500 gledalcev.

Valdes je bil sicer več kot desetletje nepogrešljiv člen Barcelone, za katero je zbral več kot 550 nastopov in bil udeležen pri vseh največjih uspehih, ki jih je katalonski velikan zabeležil pod taktirko Josepa Guardiole.loading...