Nesojeni trener Olimpije Miroslav Klose ima novo službo: Ker je preskočil ponudbo iz Ljubljane, je dočakal klub iz Nemčije

Legendarni nemški reprezentant Miroslav Klose je postal novi trener nemškega drugoligaša Nurnberga.

Uredništvo
11. junij 2024

Miroslav Klose (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev je bil po slovesu Joaa Henriquesa nekaj časa zelo vroča tema pogovorov v slovenski prestolnici. Direktor Olimpije Igor Barišić je želel izkoristiti osebno poznanstvo z legendarnim napadalcem in Kloseja ustoličiti za novega trenerja zmajev, na koncu pa je legendarni napadalec ponudbo zavrnil, Olimpija pa je alternativo našla v prav tako že nekdanjem Zoranu Zeljkoviću.

Kloseja projekt v Ljubljani očitno ni prepričal, čakanje pa se mu je obrestovalo, saj je danes uradno postal novi trener nemškega drugoligaša z bogato tradicijo Nurnberga, s katerim je podpisal dveletno pogodbo.

Klose je tako dobil prvo večjo priložnost za trenersko afirmacijo doma, saj je doslej edino samostojno trenersko delo opravlja na klopi avstrijskega Altacha.

"Želim si predvsem veliko dinamike. Hočem imeti žogo in dominacijo na igrišču. To so moji glavni trenerski nazori," je ob predstavitvi povedal 46-letni Klose.

Nurnberg je v minuli sezoni v drugi nemški ligi zasedel dvanajsto mesto, sicer pa gre za legendarni klub, ki je v zlatih časih osvojil kar sedem naslovov nemškega prvaka.

Za Nurnberg je skozi zgodovino igralo kar pet slovenskih nogometašev – Rajko Tavčar, Dominic Maroh, Mišo Brečko, Tim Matavž in kot zadnji Adam Gnezda Čerin.