Netipična poteza Bayerna: Alphonso Davies je 'izsilil' boljšo pogodbo, pa jo bo tudi podpisal?

Primer Alphonso Davies očitno vendarle še ni dočakal epiloga pri nemškem Bayernu. Situacijo spremlja tudi Real Madrid, ki verjame, da bo dobil svojo tarčo.

Uredništvo
11. junij 2024

Alphonso Davies (Foto: Getty Images)

Na tej točki še vedno ni povsem jasno, kakšna je prihodnost Alphonsa Daviesa. Kanadski bočni branilec je še vedno član nemškega Bayerna, toda pogodbo ima veljavno samo do konca prihodnje sezone in letos se zanj zanima tudi Real Madrid. Zdelo se je že, da so Bavarci obupali glede nove pogodbe, toda zdaj je spet prišlo do preobrata.

Nemški mediji poročajo, da bo Bayern vendarle Daviesu ponudil svežo pogodbo z  višjo plačo. V upanju, da si bo 23-letnik premislil.

V sezoni 2023/24 Davies sicer ni pretirano blestel in mnogi navijači Bayerna niso povsem prepričani, če gre za pametno potezo s strani kluba. V igri je namreč letna plača v višini 13 milijonov evrov in bonusi, ki bi navrgli še dodatne štiri milijone evrov.

Iskrico naj bi zanetil športni direktor Max Eberl, ki je nedavno pripeljal novega trenerja Vincenta Kompanyja in ta očitno želi staviti tudi na Daviesa, ki je v Bayern prestopil leta 2019, do danes pa je zbral že 195 nastopov za člansko zasedbo. Osvojil je pet naslovov v Bundesligi in enega v ligi prvakov, v Kanadi pa je bil štirikrat izbran za igralca leta.

Zanimiva poteza Bayerna, na razplet pa bo očitno treba še nekoliko počakati. Gotovo z zanimanjem situacijo spremlja tudi Real.