Neučakani Messi v kamero: ‘S tem novim pravilom v ligi MLS ne bomo prišli nikamor!’

Argentinski virtuoz je moral čakati ob robu zelenice, čeprav je bil že pripravljen za povratek v igro. Gre za novo pravilo v ligi MLS, sicer pa je Inter vpisal novo zmago.

Uredništvo
12. maj 2024

Lionel Messi (Foto: Getty Images)

Inter Miami je sinoči gostoval v Kanadi pri Montrealu. Domov se je vrnil z novo zmago v žepu, tekma pa je bila v večjem delu odločena v prvem polčasu. Domača ekipa je povedla z 2:0 po golih Duka in Vilsainta, Miami pa je uspel izenačiti še pred odhodom na odmor, Rojas je zadel v 44. minuti, v dodatku pa je izid poravnal veteran Luis Suarez.

Zmago je Interju prinesel zadetek talenta Benjamina Cremaschija v 59. minuti (3:2). Lionel Messi pa tokrat ni oplemenitil svoje statistike.

Je pa kljub temu argentinski zvezdnik poskrbel za trenutek, ki je v obliki posnetka zelo hitro zaokrožil po spletu. Lionel Messi je namreč lahko na lastni koži spoznal sveže pravilo v ligi MLS, ki pa izkušenemu napadalcu še zdaleč ni po godu.

Pravilo namreč zahteva, da igralec še vsaj dve minuti po tem, ko je že dobil zdravniško pomoč, ne sme nazaj na zelenico. Messi je bil v 43. minuti nared, da stopi nazaj na zelenico, toda moral je počakati dve minuti in v bližnjo kamero je jasno povedal, kaj si misli o vsem skupaj. Nekdanji zvezdnik Barcelone pravi, da se tako ne pride nikamor.

“S tem novim pravilom ... ne bomo prišli nikamor!”