Neuer ne postaja nič mlajši: Bayern spremlja kandidate, ki bi utegnili naslediti ikoničnega vratarja

Nemški velikan spremlja več zanimivih vratarjev, ki jih vidi kot potencialne naslednike Manuela Neuerja. Dva zanimiva vratarja imajo sicer že na svojem plačilnem seznamu.

Uredništvo
4. april 2024

Manuel Neuer (Foto: Getty Images)

Manuel Neuer sicer še vedno velja za enega od najboljših vratarjev na svetu, toda nemški zvezdnik je star že 38 let in počasi bodo morali pri Bayernu iz Münchna razmisliti tudi o tem, kdo ga bo nasledil, ko se bo trenutni kapetan ekipe umaknil in svoje mesto prepustil mlajšemu čuvaju mreže. Kandidatov ni malo in v Münchnu že imajo seznam.

Prednjačijo predvsem Mike Maignan, Diogo Costa, Bart Verbruggen, Alexander Nübel in Daniel Peretz, ki so si v marsičem zelo različni.

Maignan je glavni čuvaj mreže pri AC Milanu, kjer mu trenutno pripravljajo svežo pogodbo. Costa je član Porta in redni reprezentant Portugalske, ki je pri 24 letih starosti zrel za prestop v močnejše prvenstvo in zanj vlada že veliko interesa.

Verbruggen je 21-letnik iz Nizozemske, ki se dokazuje pri Brightonu v Angliji in v Bayernu bodo zelo pozorni na njegov razvoj v bližnji prihodnosti, sicer pa naj bi imel že veliko oboževalcev v pisarnah bavarskega kluba. Nübel in Peretz sta že zdaj na plačilnem seznamu Bayerna. Prvi se trenutno mudi na posoji v Stuttgartu, slednji pa je to sezono v Münchnu.

Nübel se ponuja kot najbolj enostavna in ugodna rešitev. Bayern ga namerava letos spet posoditi, potem pa bi lahko nasledil Neuerja.

Veliko upov pa polagajo pri aktualnih nemških prvakih tudi na 23-letnega Peretza, ki so ga odkupili lansko leto od Maccabi Tel Aviva, toda čaka ga še zelo dolga pot, da bi nasledil Neuerja. Zbral je samo en nastop, letos bo bržkone odšel na posojo.

Velja dodati, da ima Manuel Neuer pogodbo veljavno samo še do konca prihodnje sezone.