Neverjeten rezultat v hrvaškem pokalu: Do svetovnega rekorda sta zmanjkala dva gola

Na tekmi hrvaškega pokala, ki je potekala znotraj varaždinskega okraja, je prvoligaš z vsemi topovi razstrelil svojega tekmeca in le za dva zadetka zaostal za svetovnim rekordom.

Uredništvo
23. september 2020, 10:06

Foto: SPS

Na Hrvaškem se je včeraj daleč od oči javnosti odvila tekma, na kateri je zmanjkalo le malo, da bi se vpisala v Guinessovo knjigo rekordov. Na tekmi osmine finala t.i. županijskega pokala Varaždina, ki je sestavni del hrvaškega pokalnega tekmovanja kot takega, sta se pomerila prvoligaš Varadžin in ŠNK Karlovec, ki prihaja iz vasice po imenu Karlovec Ludbreški, ki sodi pod občino Sveti Đurđ. Povedano drugače – vaška ekipa se je morala na uradni tekmi pomeriti s članom prve hrvaške lige.

Varaždin je precej premešal enajsterico, a na tej ravni gostujoča ekipa niti ni mogla občutiti večjih razlik med tem, da jim nasproti stoji najmočnejša postava Varadžina ali pa zgolj rezervisti.

Tekma se je končala s pričakovano zmago Varaždina, a vseeno z nepričakovano razliko. Varadžin je namreč slavil kar z 29:0, s čimer je le za dva zadetka zaostal za svetovnim rekordom, ki se tiče najvišji zmage na tekmi uradnega formata. Ta rekord še vedno sega v letu 2001, ko je Avstralija na tekmi kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo Ameriško Samoo premagala z 31:0.

Zanimivo je, da se je pri tako visoki zmagi med strelce vpisalo le osem igralcev. Največ, kar devet, zadetkov je dosegel Dino Skorup, po pet sta jih dodala Vinko Petković in Dejan Glavica, štiri Kolumbijec Jorge Obregan, poleg omenjenih pa so se med strelce vpisali še štirje igralci Varaždina.