Neverjetna zgodba Thiaga Almade in Angela Corree: V roku 24 ur sta najprej igrala na uličnem turnirju, nato pa skupaj odpotovala v Doho

Argentinski selektor Lionel Scaloni je včeraj opravil dve spremembi v svojem igralskem kadru. Argentinsko reprezentanco sta zaradi poškodb zapustila Joaquin Correa in Nicolas Gonzalez.

Uredništvo
18. november 2022

Thiago Almada in Joaquin Correa (Foto: //)

Selektor argentinske reprezentance Lionel Scaloni je že pred dnevi napovedal, da bo moral zaradi težav s poškodbami opraviti nekaj sprememb v igralskem kadru, včeraj pa se je v zvezi s tem vprašanjem tudi zgodil konkreten premik.

Zaradi poškodb sta tabor Argentine morala zapustiti napadalec Fiorentine Nicolas Gonzalez in krilo Interja Joaquin Correa, njuni mesti pa bosta zasedla napadalec Atletica iz Madrida Angel Correa, znan obraz v argentinski izbrani vrsti, ter 21-letni ofenzivni vezist Atlanta Uniteda Thiago Almada, ki je doslej v majice Argentine odigral le eno tekmo.Njuna zgodba je fascinantna in tipična za čas tik pred pričetkom tako velikih turnirjev kot je svetovno prvenstvo. Še pred 24 urami sta Correa in Almada objavila fotografijo, na kateri sta se skupaj udeležila uličnega nogometnega turnirja v Buenos Airesu, manj kot 24 ur kasneje pa sta prejela klic, po katerem sta morala nemudoma kreniti na letališče in se odpraviti na največji turnir v njunem življenju.

Correo in Almado je na pot proti Dohi pospremilo več sto fanatičnih argentinskih navijačev, ki sta obema igralcema pripravili zares nepozabno slovo.Argentinski mediji poročajo, da je selektor Scaloni zelo resno razmišljal tudi o napadalcu Napolija Giovanniju Simeoneju, vse do zadnjega pa je bil v igri za nastop na mundialu tudi dragulj Manchester Uniteda Alejandro Garnacho.