Neverjetno: Kevin de Bruyne je odigral le 12 tekem, pa je že med top 5 asistenti v najmočnejših ligah

Konkurenti belgijskega virtuoza so do te točke v sezoni zbral vsaj 20 nastopov več od zvezdnika Manchester Cityja.

Uredništvo
28. februar 2024

Kevin de Bruyne (Foto: Getty Images)

Izkušeni belgijski vezist Kevin de Bruyne je v segmentu asistenc vsaj en korak pred vsemi drugimi. To sezono je že kar dvanajstkrat podal za zadetek soigralcev v vseh tekmovanjih. Za to pa je potreboval zgolj 12 nastopov. Kar se tiče najmočnejših petih evropskih lig, je de Bruyne na petem mestu. Podatek postane prav bizaren, ko se lotimo konkurentov.

Trenutno kraljuje Florian Wirtz (Bayer 04), ki je na 31 tekmah prispeval 17 asistenc. Sledi mu Bukayo Saka (Arsenal) s 13 asistencami na 34 nastopih. Tretji je Pascal Gross (Brighton), ki je na 32 nastopih vpisal 13 asistenc, potem pa je še tukaj Leroy Sane (Bayern), ki je na 33 nastopih dosegel 12 asistenc. Vsi so zbrali vsaj 20 nastopov več od de Bruyna.

V Drongenu rojeni de Bruyne je bil večji del sezone na stranskem tiru zaradi poškodbe, nedavno pa se je vrnil in hitro našel pravo formo.

Poleti bo priljubljeni KDB praznoval 33 let starosti. Za Manchester City nastopa že od poletja 2014 dalje, na 368 nastopih je vpisal 98 golov in 165 asistenc. V zgodovino se bo zapisal kot eden daleč najboljših vezistov v vsej zgodovini angleške Premier League.

Kevin de Bruyne redno nastopa za reprezentanco Belgije, manjka mu en nastop do jubilejnega stotega, zabil je 26 golov in prispeval 49 asistenc.