Newcastle ima novega favorita za trenerski stolček, zanj je pripravljen plačati celo 19 milijonov evrov odškodnine

Iskanje prvega trenerja v novi eri Newcastle Uniteda še naprej buri domišljijo angleških medijev. Trenutno naj bi bilo zelo aktualno ime trenerja, ki ima s treniranjem v Premier League ogromno izkušenj.

Uredništvo
13. oktober 2021, 7:06

Kdo bo novi trener Newcastle Uniteda? (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Angliji so še vsi zategnili zanko okoli vratu aktualnega trenerja Newcastla Steva Bruca, ki naj bi le še čakal, kdaj bo v roke dobil odpoved delovnega razmerja, na drugi strani pa ni prav nič bolj jasno, kdo bo postal prvi trenerski obraz novega klubskega projekta.

Danes je v angleške medije pricurljajo ime novega strokovnjaka, in sicer naj bi čez noč prva tarča Newcastla postal priznani severnoirski strateg Brendan Rodgers, ki v zadnjih letih z velikim uspehom vodi Leicester City.

Leicester City je pod njegovim vodstvom osvojil FA pokal in bil dvakrat zelo blizu uvrstitvi v ligo prvakov, še decembra lani pa je 48-letni Rodgers z lisicami podaljšal pogodbo do leta 2025.V normalnih razmerah bi bil v tem primeru njegov odhod precej kompleksen, vendar pa je prav tako že bolj ali manj jasno, da Newcastle United z novimi lastniki ne bo preveč obremenjen s tovrstnimi ekonomskimi problemi. Če bi Rodgers želel zapustiti klop Leicestra, bi moral njegov novi klub izplačati preostanek vrednosti njegove pogodbe, angleški mediji pa trdijo, da bi moral Newcastle tako za Rodgersa plačati kar 19 milijonov evrov odškodnine.

V Newcastlu ne iščejo le novega trenerja, temveč želijo strokovni štab okrepiti tudi z mojstrom nogometnega kadrovanja, kar je najbrž razlog, zakaj naj bi v  klubu ohladili zanimanje za Italijana Antonia Conteja. Velika želja naj bi bil priznani Portugalec Luis Campos, ki se je najbolj odlikoval v Franciji, kjer je sestavil šampionski zasedbi v Monacu in v Lillu.