Newcastle je v enem dnevu dobil dve košarici, nakupi igralcev ne potekajo po načrtih

Newcastle United se želi krepiti, a deset dni pred iztekom januarskega prestopnega roka ostaja pri zgolj dveh novincih. V teh dneh je prejel še dve košarici.

Uredništvo
20. januar 2022, 3:27

Jesse Lingard (Foto: Getty Images)

Newcastle United je imel januarja velike prestopne načrte, deset dni pred iztekom prestopnega roka pa ostaja pri zgolj dveh novih nogometaših – branilcu Kieranu Trippierju in napadalcu Chrisu Woodu, ki pa je bil pripeljan bolj kot zasilna rešitev po poškodbi prvega napadalca Calluma Wilsona.

Srake so v teh načrtovale vsaj še dva nova prihoda, a se v obeh primerih ni izšlo v skladu s pričakovanji. Sevilla je vztrajala pri (pre)visokih zahtevah za brazilskega centralnega branilca Diega Carlosa, zaradi česar je Newcastle ohladil zanimanje, negativno pa so se razpletli tudi pogovori z Manchester Unitedom, pri katerem si je Newcastle želel izposoditi Jesseja Lingarda.

BBC poroča, da ga Manchester United šest mesecev pred iztekom pogodbe ni želel posoditi drugemu klubu, Newcastle pa ni bil pripravljen zanj plačati odškodnine.

Lingard, ki je v letošnji sezoni v Unitedu povsem obroben igralec, najbrž v teh dneh ni preveč zadovoljen s svojim klubom, saj naj bi United zavrnil tudi ponudbi Tottenhama in West Hama, ker ne želi svojega igralca prodati kateremu od neposrednih rivalov v bitki za uvrstitev v ligo prvakov.