Newcastle je že kršil pravilnik lige prvakov, UEFA mu bo izrekla kazen

Angleškemu Newcastle Unitedu grozi kazen, ker je prekršil pravilnik lige prvakov, ki zelo jasno določa pravila komunikacije v primeru nenadejanih zapletov v zvezi s prihodom na prizorišče tekme.

Uredništvo
19. september 2023

Newcastle United (Foto: Getty Images)

Newcastle United bo nocoj ob 18.45 igral svojo prvo tekmo lige prvakov po kar dvajsetih letih, že takoj pa ga čaka izredno zanimiv obračun, saj se bo na San Siru pomeril z italijanskim velikanom Milanom.

Newcastlu se vidi, da je precej 'zarjavel' glede igranja v Evropi, saj je na poti v Milanu prekršil pravilnik UEFA, ki jasno določa, kdaj in kako mora klub komunicirati z zvezo, če pride do nenadejanih zapletov v zvezi s prihodom na prizorišče tekme.

Letalo iz Newcastla je zaradi močnega deževja in neviht proti Milanu poletelo z več kot dvourno zamudo, zaradi česar se predstavniki Newcastla niso mogli udeležiti tiskovne konference pred tekmo, zaradi poznega prihoda v Italijo pa tudi niso mogli opraviti treninga na igrišču San Sira.

Newcastle je s tem prekršil pravilnik UEFA, saj bi moral zvezo pravočasno obvestiti o zamudi, zaradi česar ga bo zagotovo doletela kazen.