Neymar: Barcelona korak bližje, a še vedno daleč

Barcelona in Paris Saint Germain sta uradno pričela pogovore za prestop Neymarja, po današnjem sestanku sodeč pa dokončni dogovor ni tako blizu.

Uredništvo
13. avgust 2019, 10:38

Foto: /

Barcelona in Paris Saint Germain sta danes opravila sestanek na temo prestopa Brazilca Neymarja, bolj preverjeni in tradicionalno bolj zanesljivi viri pa trdijo, da naj bi obe strani predstavili svoji pogajalski izhodišči, a da kakšni posebni premiki le niso bili doseženi. đ

Priznani španski novinar Guillem Balague je zapisal, da naj bi Barcelona ponudila 100 milijonov evrov, Philippeja Coutinha in Ivana Rakitića, PSG pa naj bi zahteval omenjeni znesek, Coutinha in Nelsona Semeda. Pri tem obstaja še ena pomembna razlika – Paris Saint Germain želi takoj iztržiti 100 milijonov evrov, Barcelona pa želi v pogajanjih doseči odlog, in sicer naj je bila ponudba posoja Neymarja do konca sezone z obligatorno odkupno klavzulo v višini 100 milijonov evrov. Med obema kluboma naj bi obstajale tudi precej velike razlike pri vrednotenju Philippeja Coutinha, kar še dodatno otežuje že tako več kot zapletene pogovore.

Podobno zgodbo kot Balague povzema tudi ugledni ameriški ESPN, nekateri španski mediji pa trdijo, da naj bi se pogajanja nadaljevala v petek, ko se bodo zbrali vodilni predstavniki združenja ECA (European Clubs Association). V petek gre tako pričakovati, da bosta za pogajalsko mizo sedla oba ključna akterja – predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi in predsednik Barcelone Josep Bartomeu.
loading...