Neymar je genialen nogometaš ... a tudi velik klovn

Branilec perujske reprezentance Carlos Zambrano je zelo slikovito orisal svojo prvoosebno izkušnjo z brazilskim superzvezdnikom Neymarjem, ki je Perujcem zabil kar tri gole.

Uredništvo
16. oktober 2020, 10:46

Carlos Zambrano je Neymarja označil za genija in klovna. (Foto: /)

Brazilski superzvezdnik Neymar je na kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na svetovno prvenstvu Peruju zabil tri gole, tudi tokrat pa po tekmi ni šlo mimo nastopaštva, ki je prav tako del Neymarjeve igre. O tem je javno spregovoril izkušeni perujski branilec Carlos Zambrano, ki je zelo nazorno opisal svojo prvoosebno izkušnjo z enim največjih nogometnih zvezdnikov sveta.

"Neymar je velik igralec, eden najboljših na svetu in to je dokazal tudi na tej tekmi. Potrdil pa je tudi to, da je pravi klovn. Vsak stik z nasprotnikovim igralcem izkorišča za teatralno metanje na tla, v kazenskem prostoru pa se vsakič trudi,  da bi s simuliranjem izsilil enajstmetrovko. V našem kazenskem prostoru je to storil štirikrat ali petkrat in skušal s pretvarjanjem izsiliti enajstmetrovko. No, dvakrat mu je uspelo, a v nobenem primeru ni bilo razloga za enajstmetrovko,"
je povedal Zambrano, sicer član Boca Juniors.

Zambrano je pojasnil tudi ozadje rdečega kartona, ki ga je prejel štiri minute pred koncem tekme.

"Sodnik mi je pokazal rumen karton, nato pa je Neymar stekel do njega in od njega zahteval,  naj me izključi. Priznam, da sem Richarlisona udaril v obraz, vendar je bil udarec povsem nenameren. Šlo je zgolj za nesrečen slučaj in po udarcu sem se mu takoj opravičil," je še dodal Zambrano.
 
adplus-dvertising