Neymar je vodstvu PSG posredoval svoje želje: Zgodil se je popoln preobrat

Brazilski superzvezdnik Neymar se je očitno sprijaznil s tem, da je njegova kariera v španski La Ligi končana. Francoski mediji poročajo, da je vodstvo PSG obvestil, da želi podaljšati pogodbo.

Uredništvo
9. november 2020, 12:01

Foto: /

Brazilski superzvezdnik Neymar si je v zadnjih letih zelo prizadeval za povratek v svoj nekdanji klub Barcelono, vendar pa ta zaradi visokih finančnih pričakovanj njegovega kluba ni bil izvedljiv. Neymar je želje po povratku v Španijo očitno dokončno opustil in se sprijaznil s tem, da bo največje klubske in posamične cilje še naprej naskakoval v majici Paris Saint Germaina, s katerim je v prejšnji sezoni zaigral v finalu lige prvakov.

Francoski TF1 poroča, da je Neymar šel celo tako daleč, da je svojim zastopnikom naročil, naj začnejo pogovore z vodstvom kluba glede podaljšanja pogodbe. Obstoječa pogodba se mu izteče leta 2022, Neymar pa naj bi bil s PSG zdaj pripravljen skleniti pogodbo, po kateri bi vsa najboljša leta svoje kariere preživel v majici pariškega velikana.

Odnosi med PSG in Neymarjem so se navkljub burnim dogodkom v poletnem prestopnem roku leta 2019 precej zgladili, zato tudi francoski mediji menijo, da so možnosti za sklenitev novega dogovora zelo dobre.

Neymar se je v Pariz preselil leta 2017 za rekordnih 222 milijonov evrov, odtlej pa je v majici PSG na 91 tekmah dosegel 72 zadetkov in prispeval še 45 asistenc.