Ni pomembno, kdo začne: Rokoborsko prerivanje v španski La Ligi se kaznuje s suspenzom za oba akterja

Nogometaša dveh španskih velikanov sta si na medsebojnem srečanju skočila v lase, zato sta bila zdaj kaznovana. Presedela bosta vsaj dve tekmi, morda več.  

Uredništvo
11. januar 2023

Vročekrvna zvezdnika se bosta hladila vsaj na naslednjih dveh tekmah svojih ekip. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Španska nogometna zveza je potrdila, da bosta Ferran Torres in Stefan Savić kaznovana zaradi prepira na zelenici med obračunom Atletico Madrida in Barcelone. Omenjena igralca sta se na sredini igrišča borila za žogo, kmalu pa se je zadeva prelevila v pravo rokoborbo. Za svoje ravnanje sta bila oba nagrajena z rdečim kartonom in izključitvijo. 

Verjetno bosta oba počivala vsaj naslednji dve tekmi, morda pa več, če se bodo pristojni organi odločili, da je šlo za zelo nešportno ravnanje.  

Torres bo tako izpustil vsaj ligaška srečanja Barcelone proti Gironi in Getafeju. Hkrati bo na teh tekmah manjkal tudi Robert Lewandowski, zato se bo moral trener Xavi Hernandez drugače znajti pri sestavi udarne enajstrice oz. napadalne linije. Na drugi strani pa bo Stefan Savić manjkal vsaj na obračunih Atletica proti Almerii in Real Valladolidu.  

Diego Simeone
, trener Atletica, bo najverjetneje priložnost ponudil Joseju Gimenezu ali pa Reinaldu, odvisno od sistema.