Ni potrebe po primerjavi: Maradona je plesal z žogo, Messi pa je stroj

Primerjave med Diegom Marodono in Lionelom Messijem ne bodo nikoli zamrle, a argentinska nogometna legenda in nekdanji svetovni prvak ima odličen odgovor na večno nogometno vprašanje.

Uredništvo
12. april 2024

Lionel Messi je osemkratni dobitnik Zlate žoge. (Foto: Getty Images)

Če je kaj povsem jasno, je to dejstvo, da ne bodo nikoli zamrle debate o najboljšem nogometašu vseh časov. Gre za močno subjektiven pogled, kar je glavni razlog, da si nogometni svet o tem vprašanju ne bo nikoli enoten.

V to igro sta brez dvoma vmešana Brazilec Pele in Portugalec Cristiano Ronaldo, v prvi vrsti pa se v Argentini bije bitka mnenj o Diegu Armandu Maradoni in Lionelu Messiju. Pri vsakem posamezniku odločajo osebne preference, a nekdanji argentinski reprezentant Diego Valeri ima zelo racionalno razlago te dileme.

“Gre za dva popolnoma različna nogometaša. Ne gre za odločitev kdo je boljši, temveč za to koga ima posameznik raje. Maradona je bil plesalec z žogo v nogah, medtem ko je Messi pravi stroj. Tudi generacijske razlike otežujejo primerjavo. Po mojem mnenju je Messi prišel do ravni, ki je nihče še nihče,” je dejal Valeri, ki je bil v ekipi z Maradono, ko je Argentina osvojila naslov svetovnega prvaka leta 1986.

Messi je z Argentino svetovno prvenstvo osvojil v Katarju leta 2022, ob tem pa je osemkratni dobitnik Zlate žoge, s čimer je v tem pogledu najuspešnejši nogometaš vseh časov.

Argentina se pripravlja na novo pomembno tekmovanje, Gauči bodo skušali letos ubraniti naslov prvaka Cope America, svojo pomoč pa bo na terenu nudil tudi Messi.