Ni se še usedel na klop, že bi porabil 100 milijonov evrov: Arne Slot določil prvo izbiro Liverpoola

V novo tekmovalno sezono bo Liverpool vstopil z novim trenerjem. Arne Slot je že izbral prvo okrepitev za katero bi Reds morali odšteti enormno vsoto evrov.

Uredništvo
23. maj 2024

Antonio SIlva je igral za Portugalsko proti SLoveniji v Stožicah. (Foto: Getty Images)

Na stadionu Anfield se bo začelo novo obdobje, obdobje po Jurgenu Kloppu. Na trenersko mesto se bo usedel Arne Slot, ki bo tako obul ogromne čevlje po nemškem strategu. Nizozemec bo prevzel stroko pri Reds, ob tem pa že ima ime prve okrepitve, ki si jo želi videti v svojem moštvu.

Prvi “pick” Liverpoola pred poletnim prestopnim rokom je 20-letni branilec portugalske Benfice Antonio Silva. Slot si ga močno želi v svojih vrstah, za to pa je pripravljen globoko seči v žep.

V isti sapi je treba dodati, da Liverpool ni edini evropski velikan, ki se močno zanima za nakup mladega Portugalca. Konkurenca je močna, zato realizacija prestopa ne bo enostavna naloga. Poleg Reds se za nogometaša zanimata še Manchester United in Arsenal.

Največji izziv za snubce je izjemno visoko nastavljena odkupna klavzula, ki ne bo mačji kašel za nikogar od naštetih. Ta pravi, da je za odkup pogodbe treba odšteti 100 milijonov evrov. Zdi se, da je Liverpool pripravljen sprejeti pogoje, saj si Slot branilca močno želi v Liverpoolu.

Silva je v zadnji sezoni predstavljal hrbtenico Benfice. Vpisal je 50 nastopov in dosegel dva zadetka, pogodba pa ga z Orli iz Lizbone veže do poletja 2027.