Ni šlo z enim več, ni šlo z enega metra: Maribor je v gosteh pri Radomljah presenetljivo osvojil le točko

Revolucija v Radomljah pod vodstvom Oliverja Bogatinova se nadaljuje. Tokrat so mlinarji načrte pokvarili še Mariboru, ki se na Štajersko vrača razočaran.

Uredništvo
18. marec 2023, 4:49

Radomlje
1 : 1
400 gledalcev
Sod.: Božo Kondić

Maribor
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
Radomlje: Emil Velić, Gaber Dobrovoljc, Anel Zulić, Tin Hrvoj, Stipo Marković, Madžid Šošić (od 46. Filip Ćuić), Darly N'Landu (od 63. Andrej Pogačar), Ognjen Gnjatić (od 36. Sandi Nuhanović), Samsondin Ouro, Luka Cerar (od 46. Mario Ćuić), Ester Sokler (od 78. Uroš Korun).Maribor: Ažbe Jug, Martin Milec, Ignacio Guerrico, Max Watson, Sven Šoštarič Karić, Aljaž Antolin (od 63. Rok Kronaveter), Ivan Brnić (od 75. Arnel Jakupović), Marko Tolić (od 89. Marko Božić), Jan Repas (od 75. Marin Laušić), Josip Iličić, Žan Vipotnik.

Radomlje se bodo zdaj pomerile s Celjem, Maribor pa bo gostoval v Gorici. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Prvi polčas na srečanju med Radomljami in Mariborom v domžalskem Športnem parku je ponudil zelo zanimivo dogajanje. Radomlje v drugem delu aktualne sezone presenečajo in tudi danes so domači dobro krenili v tekmo, že v 10 minuti so se veselili vodstva. Odlično asistenco je prispeval Darly N’Landu, ki je zaposlil Esterja Soklerja, ta je rutinirano zadel za 1:0 in potrdil odlično osebno formo v drugem delu aktualne sezone.  

Tri minute kasneje je na drugi strani Marko Tolić zapravil neverjetno priložnost po podaji Ivana Brnića, hrvaški ofenzivni vezist je z neposredne bližine žogo poslal preko vrat. Težje je bilo zgrešiti kot zadeti. Toda ekipi sta se danes na odmor odpravili ob rezultatu 1:1. V 38. minuti je zopet čaral Tolić, ki je vozil slalom v kazenskem prostoru Radomelj, potem pa zaposlil Josipa Iličića, ki je mojstrsko zadel za izenačenje.

V 48. minuti so tudi Radomljani zapravili nemogoče. Izklesali so sijajno, atraktivno ekipno akcijo, potem pa je Čuić z neposredne bližine za las meril mimo vrat. Po uri igre so bili spet nevarni domači, Filip Čuić je z glavo meril preko vrat. Mariborčani so imeli žogo več v svoji posesti, toda niso bili pretirano nevarni. V 62. minuti je s prostega strela nevarno sprožil Iličić, z obrambo pa se je izkazal razpoloženi vratar Emil Velić.  

V 75. minuti je bil izključen nogometaš Radomelj zaradi prekrška tik na robu kazenskega prostora in Maribor je lahko od te točke naprej vse moči usmeril v napad in iskanje zadetka za preobrat. Kmalu za tem je bil nevaren Žan Vipotnik, izkazal se je znova Velić. Mlinarji so v zadnjih minutah sicer zelo trpeli, toda vzdržali in se na koncu veselili velike točke proti branilcem naslova. Maribor pa danes ni prikazal vsega, kar zmore.