Nič bolje ne gre na prijateljskih kot v prvenstvu: Maribor je naprej zakockal prednost, nato ga je potopil igralec, ki v vijoličastem ni uspel

Maribor je odigral prijateljsko tekmo z Bravom, znova pa je pokazal šibkosti, ki ga tepejo že v ligi.

Uredništvo
7. september 2023

(Foto: pigac.si)

Maribor je po krajšem premoru spet na delu. Danes je Damir Krznar ekipo, ki je brez poškodovanih igralcev Kolarja, Milca, Soudanija in Jakupovića, brez reprezentantov Lorberja, Strajnarja, Antolina in Feter ter tudi brez Josipa Iličića, preizkusil na prijateljski tekmi. Nasprotnik je bil Bravo.

Maribor je tekmo začel bolje, v deveti minuti je povedel z golom bočnega igralca Ignacia Guerrica. Niso pa Štajerci znali zadržati prednosti, po podaji Pečarja je Luka Štor v 17. minuti izenačil. Takoj na začetku drugega polčasa so gostje povedli z 2:1, zadel je Španring. Maribor se je iz težave skušal rešiti, v 69. minuti je Jan Repas izenačil. 

Potem pa se je zgodil "zakon bivšega". Vezist Rok Maher, ki v Mariboru ni dobil prave priložnosti in je zato odšel v Bravo, je v 83. minuti z golom zaključil protinapad ter poskrbel za zmago Ljubljančanov. 

NK MARIBOR: Bergsen, Žinič (62' Watson), Mitrović (76' Žinič), Uskoković (62' Šoštarič Karič), Urata (62' Rafiu), Vrhovec, Pihler (46' Repas), Guerrico, Laušić (62' Horvat), Božić (62' Tavares), Skuka (46' Castro). Trener: Damir Krznar.

NK BRAVO: Lubej Fink, Jakšić, Gurlica, Ivanšek, Kavčič, Maher, Štravs, Kerin, Pečar, Žgomba, Štor. Igrali so še: Orbanić, Poplatnik, Hribar, G. Trdin, Stanković, Španring, K. Trdin. Trener: Aleš Arnol.