Nice dokazal, da misli resno

Francoski prvoligaš Nice je po prevzemu s strani britanskega milijarderja Jima Ratcliffa opravil prvi nakup. Ta je takoj presegel klubski rekord in nakazal, da so ambicije zrasle v nebo.

Uredništvo
29. avgust 2019, 3:49

Kasper Dolberg je postal novi član Niceja. (Foto: /)

Če se bo jutru dan pozna, se pri francoskem Niceju po menjavi lastnika obetajo povsem drugačni časi. Britanski milijarder Jim Ratcliffe, ki je preko svojega kemijskega koncerna INEOS postal novi lastnik kluba, je svoje namere jasno demonstriral s prvima dvema nakupoma, ki sta istočasno tudi prvi in drugi najdražji nakup v zgodovini kluba.

Na Azurni obali bo po novem navijače razveseljeval 21-letni danski up Kasper Dolberg, ki se je v Francijo preselil iz nizozemskega Ajaxa. Dolbert je z Nicejem podpisal petletno pogodbo, prestop pa je vreden 20 milijonov evrov, s čimer je Dolberg postal najdražji igralec v zgodovini kluba. V Niceju so Dolberga predstavili kot igralca, ki "uteleša prihodnost in sedanjost", njegov prihod pa tudi daje slutiti, v katero smer bo po novem teklo kadrovanje v klubu, ki ga trenira legendarni Patrick Vieira.

Na isti dan se je na stadion Allianz Riviera preselil tudi 21-letni krilni igralec Lorienta Alexis Claude-Maurice, za katerega je Nice odštel 13 milijonov evrov odškodnine. Mladi up francoskega nogometa je tako za Dolbergom postal drugi najdražji nakup v zgodovini kluba.

Francoski mediji poročajo, da bo Nice do izteka prestopnega roka še kupoval. Naslednja tarča je ofenzivni vezist Napolija Adam Ounas, katerega naj bi si Nice predvidoma izposodil za leto dni z opcijsko odkupno klavzulo v višini 25 milijonov evrov.