Nice odpustil igralca, ki je ukradel uro zvezdniškemu soigralcu

Francoski prvoligaš Nice je prekinil pogodbo z mladim nogometašem Laminom Diabyjem-Fadigajem, ki je enemu največjih zvezdnikov moštva ukradel uro v vrednosti 70 tisoč evrov.

Uredništvo
2. oktober 2019, 11:38

Lamine Diaby-Fadiga je priznal, da ga je k sramotnemu dejanju vodilo tudi ljubosumje. (Foto: /)

V Franciji je zgodba, v kateri je mladi član Niceja Lamine Diaby-Fadiga ukradel zapestno uro zvezdniškemu soigralcu Kasperju Dolbergu, dobila epilog. Nice je prekinil pogodbo z 18-letnim napadalcem, ki je v mladinski akademiji kluba preživel več kot štiri leta, pomagalo pa ni niti opravičilo vsem prizadetim akterjem in javno pismo, v katerem se je mladenič pokesal za svoje dejanje. Diaby-Fadiga je vmes že postal član francoskega drugoligaša Parisa FC, v odprtem pismu pa je pojasnil razloge, ki so ga napeljali k temu, da je v slačilnici izmaknil uro Kasperja Dolberga, ki je poleti postal najdražji nogometaš v zgodovini kluba.

"Več mesecev sem bil poškodovan, moj povratek pa se je še dodatno zavlekel zaradi izključitve, ki sem jo prejel na tekmi ekipe do 19 let. To je vplivalo name, moja situacija pa je bila v popolnem nasprotju z uspehom in avro Kasperja, mojega soigralca. Znesel sem se nad njim, čeprav za to nisem imel nobenega razloga. Verjetno je bilo posredi preprosto ljubosumje. Namesto, da bi se na igrišču boril z njim, sem ravnal zelo neumno," je med drugim zapisal Diaby-Fadiga.

"Moje poteze niso bile storjene  v nameri, da bi od njih kaj pridobil, temveč so bile posledice razočaranja in občutka zapostavljenosti. Star sem šele 18 let, a to ne opravičuje mojih dejanj. Povrnil sem svoj dolg Kasperju, opravičil pa sem se tudi trenerju , direktorju kluba, mojim trenerjem in kapetanu moštva Danteju. Vsakemu posebej sem se opravičil. V celoti prevzemam vso odgovornost, vsem navedenim pa želim veliko uspeha v klubu. Morda se bomo nekoč srečali na igrišču in bo ta dogodek za vse nas le neprijeten spomin," je še zapisal Diaby-Fadiga.