Nice se krepi: Ambiciozen projekt je okrepil nekdanji član Manchester Uniteda

Francoski Nice je za pičla 2 milijona evrov ujel igralca, za katerega so klubi angleške Premier League skupaj v obliki odškodnin zapravili kar 60 milijonov evrov.

Uredništvo
23. junij 2020, 5:28

Foto: uradna spletna stran kluba

Francoski prvoligaš Nice želi izkoristiti težave nekaterih tradicionalnih sil francoskega nogometa in se v čim krajšem možnem času vključiti v boj za mesta, ki vodijo v ligo prvakov. V ta namen so novi britanski lastniki kluba prejšnje poletje za okrepitve namenili več kot 80 milijonov evrov, zanimive okrepitve pa gre očitno pričakovati tudi v tem poletju, kar priča prihod izkušenega vezista z bogatimi izkušnjami iz angleške Premier League Morgana Schneiderlina.

Nice je za dosedanjega igralca Evertona plačal vsega dva milijona evrov, za skromen znesek pa je dobil 30-letnega vezista, za katerega so Southampton, Manchester United in Everton skupaj v obliki odškodnin namenili kar 60 milijonov evrov. Schneiderlin je v Premier League zbral več kot 200 nastopov, bil pa je tudi član ekipe Manchester Uniteda, ki je pod vodstvom Louisa van Gaala osvojila FA pokal. V majici francoske reprezentance je zbral 15 nastopov.
loading...