Niko Kovač bo znova trener v Bundesligi

Nekdanji trener Bayerna iz Munchna Niko Kovač se vrača v Nemčijo. Nov izziv je našel na klopi kluba, ki je v pravkar končani sezoni odstavil kar dva trenerja.

Uredništvo
24. maj 2022, 12:08

Niko Kovač (Foto: uradna spletna stran kluba)

Nekdanji hrvaški selektor Niko Kovač se vrača v njemu najbolj domače okolje, saj bo po krajšem izletu v Francijo ponovno deloval v nemški Bundesligi.

Nekdanji trener Bayerna iz Munchna, Eintrachta in Monaca je danes sklenil triletno pogodbo z Wolfsburgom, pri katerem bo vnovič združil moči s svojim bratom Robertom.

Wolfsburg je v minuli sezoni igral v ligi prvakov, v prvenstvu pa je bil nadvse neprepričljiv, saj je na koncu zasedel šele dvanajsto mesto.

Wolfsburg je po koncu sezone 2020/21, v kateri se je presenetljivo uvrstil v ligi prvakov, zaradi sporov z vodstvom kluba odstavil Avstrijca Oliverja Glasnerja in na njegovo mesto ustoličil Nizozemca Marka van Bommla. Glasner je v letošnji sezoni z Eintrachtom osvojil ligo Europa, Van Bommel pa je moral že pred novim letom zapustiti klub in svoje mesto prepustiti Florianu Kohfeldtu, ki pa je po koncu sezone prav tako ostal brez službe.

"Sem otrok Bundeslige in imam izredno motivacijo, da se tukaj lotim novega izziva," je povedal 50-letni Kovač, ki je v sezoni 2018/19 na klopi Bayerna osvojil dvojno krono.