Nikola Vlašić bo v Premier League morda dobil drugo priložnost

CSKA iz Moskve v prihodnji sezoni po več kot 20 letih ne bo igral v Evropi, s tem pa bo moskovski klub še toliko težje zadržal svojega najboljšega igralca - Hrvata Nikolo Vlašića.

Uredništvo
10. junij 2021, 2:23

Nikola Vlašić bo morda v Evertonu dočakal novo priložnost. (Foto: uradna spletna stran kluba)

CSKA iz Moskve se v letošnji sezoni ni uvrstil v evropske pokale, kar je za klub, ki velja za enega največjih v Rusiji, prvovrsten športni polom. Neuspeh po navadi za seboj pusti številne neprijetne posledice, v primeru CSKA pa bi to lahko pomenilo, da klub zapušča odlični hrvaški ofenzivni vezist Nikola Vlašić, ki že vrsto let sodi med najboljše nogometaše v ruskem prvenstvu.

Ruski mediji poročajo, da se Vlašiću obeta nenavaden zasuk v karieri, in sicer naj bi obstajala realna možnost, da bi njegov prejšnji klub, angleški Everton iz Liverpoola, aktiviral klavzulo, ki mu omogoča, da ga po v naprej določenem znesku odkupi nazaj. Vlašić je leta 2018 v CSKA prestopil za malo manj kot 16 milijonov evrov, Everton pa naj bi tedaj ohranil možnost, da ga v prihodnje vrne v svoje vrste.

Vlašić v svojem prvem obdobju pri Evertonu ni dobival ravno veliko priložnosti za dokazovanje, po treh letih igranja v CSKA pa je zagotovo nogometno povsem dozorel, saj je na 103 nastopih  dosegel kar 30 zadetkov in prispeval še 20 asistenc.

 
adplus-dvertising