Nočna potrditev: Benfica je najavila velik posel z Manchester Cityjem

Pep Guardiola bo dobil uresničeno še eno željo. Manchester City kljub trenutni situaciji ne varčuje z denarjem in bo na Etihad pripeljal branilca Benfice. V nasprotno smer odhaja Otamendi.

Uredništvo
28. september 2020, 7:45

Foto: uradna spletna stran kluba

Benfica je na svoji uradni spletni strani potrdila, da je sklenila posel z Manchester Cityjem. Gre za prestop branilca Rubena Diasa, portugalskega reprezentanta, ki je z angleškim klubom sklenil dogovor za pet let. 

Manchester City bo za prestop 23-letnega nogometaša, ki je nosil dres vseh selekcij portugalske reprezentance, z A selekcijo pa je že osvojil ligo narodov, odštel 68 milijonov evrov

V nasprotno smer bo odšel izkušeni argentinski branilec Nicolas Otamendi, ki je na Etihadu preživel zadnjih pet let. Otamendi se vrača v portugalsko ligo (igral je za Porto), iz katere je leta 2014 odšel v Valencio. Njegov prestop je ovrednoten s 15 milijoni evrov. 

Pep Guardiola je obrambo Manchester Cityja med trenutnim prestopnim rokom že okrepil z Nathanom Akejem, želja po Kalidouu Koulibalyju pa se mu verjetno ne bo uresničila. Bo pa klub verjetno zapustil Eric Garcia, ki je v igri za prestop v Barcelono