Nocoj bo težko zaspal: Nino Žugelj je zgrešil prazen gol in namesto veliki postal tragični junak Bodo/Glimta

Slovenski krilni napadalec je v dresu danskega prvoligaša izpadel iz evropskega pokala, pri tem pa je zapravil čudovito priložnost in slike so hitro zaokrožile po širnem spletu.

Uredništvo
22. februar 2024

Nino Žugelj je zapravil zlato priložnost v ključni fazi obračuna proti Ajaxu. (Foto: splet)

V UEFA konferenčni ligi sta se nocoj pomerila tudi Bodo/Glimt in Ajax. Obračun je imel slovensko noto, saj je v sredini drugega polčasa pri domačih priložnost dobil tudi Nino Žuglelj, nekdanji član Maribora. Redni del se je končal z remijem 1:1, v skupnem seštevku pa je bilo 3:3. Na vrsti sta bila podaljška. Obe ekipi sta na tej točki igrali z igralcem manj v polju.

V 48. minuti je pri Ajaxu pordečel Šutalo, na drugi strani pa je bil že slabih dvajset minut kasneje izključen mladi danski vezist Albert Grønbæk.

Prvi petnajstminutni podaljšek je zaznamoval prav Nino Žugelj, toda iz povsem napačnih razlogov. Bil je v zlati priložnosti, ko je sprejel žogo v protinapadu, obšel je tudi vratarja Ajaxa in potem – zelo grdo zgrešil prazen gol. Po prvem podaljšku je bilo 1:1.

Drugi podaljšek je minil v počasnem ritmu, v 114. minuti pa je Ajax vendarle še enkrat prebil domačo obrambo. Šlo je za fantastičen zadetek Chube Akpoma, ki je sprožil s strani v kazenskem prostoru. Morda je želel poslati predložek, toda žoga je končala v mreži za 2:1. Bodo/Glimt je potem pritisnil za zadnjih pet minut, poti do zadetka pa ni več našel.

Med najboljših 16 ekip je napredoval velikan iz Amsterdama, Nino Žugelj pa bo prav gotovo še dolgo sanjal o zapravljeni zlati priložnosti.