Nogomet bo rešil Italijo

Nekdanji italijanski reprezentant Alberto Gilardino meni, da bo po koncu krize prav nogomet odigral ključno vlogo pri postavljanju italijanske družbe na noge.

Uredništvo
26. marec 2020, 10:31

Foto: /

Nekdanji odlični italijanski napadalec Alberto Gilardino, ki je v svoji dolgi in uspešni karieri branil barve klubov kot so Milan, Fiorentina, Parma ali Genoa, meni, da bo po koncu grozljive epidemije nogomet odigral eno ključnih vlog pri postavljanju italijanske družbe na noge.

"Bil sem nogometaš 18 let, pred dvema letoma pa sem začel trenersko kariero,
" je v intervjuju za La Stamp povedal 37-letni Gilardino, dandanes trener Pro Vercellija: "Nisem vajen biti pri miru. V tem času sem doma preživel zelo malo časa."

"Neverjetno je, da je zastala cela država. Moji igralci trenirajo po posebnem programu in nikakor ni lahko. Vsem govorim, naj ne skrbijo, da se bomo slej kot prej vrnili na igrišča in da bo življenje znova normalno. Zdaj moramo biti pametni, ostati doma in poskrbeti, da se virus ne bo širil,
" je povedal Gilardino.

"Naša mentaliteta se bo spremenila. Mislim pa, da bo dal ta udarec, z vidika človeštva, marsikaj pozitivnega. Italija v težkih trenutkih daje najboljše od sebe in se zna pobrati. V vseh nas bo velikanska želja po novem začetku. Nogomet bo pri tem zelo pomemben, saj bo Italijo gnal naprej,"
je še dodal Gilardino.

loading...