Nogometaši Boce so po tekmi besneli nad sodnikom, posredovati so morali tudi policisti

Argentinska Boca Juniors je v torek po enajstmetrovkah izgubila proti Atleticu iz Mineira in izpadla s Cope Libertadores. Nogometaši Boce so se po tekmi spravili na sodnika, posredovali so tudi policisti.

Uredništvo
21. julij 2021, 10:18

Nogometaše Boce so morali miriti tudi policisti. (Foto: /)

Po povratni tekmi izločilnega boja Cope Libertadores smo bili priča precej kaotičnim prizorom. Nogometaši Boce so se hudovali, ker jim je sodnik srečanja ob intervenciji VAR-a razveljavil zadetek, enako pa se jim je pripetilo tudi že na prvi tekmi izločilnega boja proti Atleticu iz Mineira. Tudi povratna tekma se je po rednem delu končala z izidom 0:0, po enajstmetrovkah pa je napredoval klub iz Brazilije.

Igralci argentinskega velikana so želeli po tekmi obračunati s sodniško ekipo, ta pa je zavetje iskala v garderobi brazilskega kluba. Nogometaši Boce so na vsak način želeli vstopiti v slačilnico in se soočiti z sodnikom, pri tem pa so v vrata zabrisali tudi gasilni aparat in del kovinske ograde. Med glavnimi akterji jeznih nogometašev Boce je bil tudi nekdanji igralec Manchester Uniteda - Marcos Rojo.

Nogometaši Boce se nikakor niso sprijaznili z razpletom dogodkov in skušali na silo vdreti v slačilnico, pri tem pa so morali posredovati tudi policisti, ki so besne nogometaše ‘mirili’ tudi s pomočjo solzivca. Nekaterim akterjem nečedne situacije na podlagi omenjenih dogodkov menda grozi tudi morebitna aretacija.

Po tekmi je za novinarje spregovoril vezist Boce Diego Gonzalez in povedal, kaj si skupaj s soigralci misli o sojenju na izločilni tekmi južnoameriške različice lige prvakov.
 
“Sodnik je brez dvoma vplival na razplet srečanja, to je povsem jasno. Dosegli smo regularen zadetek in zaslužili smo si zmagati. Tako je bilo tudi že na prvi tekmi. Situacija je za nas zelo boleča in grenka. Pri COMNEBOL-u morajo nekaj storiti glede takšnih sodnikov.”