Nov preobrat z Danijem Olmom: Dinamo ponuja zgodovinsko pogodbo

V pisarne Dinama še ni prispela zadovoljiva ponudba za zvezdnika Danija Olma, zato vodstvo kluba razmišlja o potezi, ki bi iz Španca že v Zagrebu ustvarila multimilijonarja.

Uredništvo
14. januar 2020, 11:22

Foto: /

Zvezdnik Dinama iz Zagreba Dani Olmo lahko v primeru zadovoljive ponudbe vsak hip odide iz kluba, prav pojem 'zadovoljiva ponudba' pa je trenutno tisti, okoli katerega se vrti celotna klubska strategija okoli najbolj dragocenega igralca v moštvu. Olmo je v mislih velikanov kot sta Barcelona ali Atletico, vendar pa je tudi dosedanji potek zimskega prestopnega roka potrdil domneve, da je januarja težko sklepati prestope tako visokega razreda, saj klubi velike odločitve o velikih prestopih veliko raje 'selijo' v poletni čas. Dinamo bi za Olma pričakoval najmanj 30 ali 35 milijonov evrov, pri tem pa dodatno težavo predstavlja dejstvo, da se Olmu ob koncu prihodnje sezone izteče pogodba z Dinamom. Z drugimi besedami – z vsakim tednom in mesecem odlaganja prestopa njegova cena pada.

Sportske novosti poročajo, da v Dinamu posledično razmišljajo o alternativnem scenariju. Omenjeni časnik trdi, da naj bi klub Olmu ponudil novo petletno pogodbo, po kateri bi bila njegova plača z naskokom najvišja v zgodovini kluba – 1.5 milijona evrov na sezono! S tem naj bi Dinamu Olmu tudi finančno redefiniral položaj v moštvu, še veliko bolj kot to pa bi bila nova pogodba varovalka pred tem, da bi Olmo v prihodnje klub zapustil pod ceno. Seveda bo imel pri tem pomembno besedo tudi sam igralec, v vsakem primeru pa gre verjeti v to, da bi Dinamo dolgo plačeval Olmovo zajetno plačo, saj je nova pogodba zamišljena predvsem kot vzvod, s katerim bo Dinamo poskrbel, da bo za Olmo prejel pričakovano in zahtevano odškodnino.
loading...