Nov problem za Muro: Šimundžo hoče velikan, dve opciji pa ima tudi doma

Ante Šimundža je med kandidati za novega trenerja bolgarskega velikana Ludogorca.

Miran Zore
1. december 2021, 7:57

Ante Šimundža je kandidat za Ludogorec. (Foto: pigac.si)

Zadnji rezultati, ki jih z Muro niza Ante Šimundža, so močno dvignili ceno njegovih "delnic". Mariborčan je skozi evropsko sezono (Mura igra konferenčno ligo), sploh prvo v zgodovini Mure, z ekipo kazal napredek, s senzacionalno zmago proti Tottenhamu pa vse skupaj dvignil na še višjo raven. 

Z zadnjo zmago proti Mariboru pa je Šimundža dobil potrditev še v domači ligi, v kateri je zaostanek za vodilnim Koprom sicer že 11 točk (Mura ima tekmo manj). 

V Murski Soboti so z zadnjima rezultatoma stabilizirali sezono, Šimundža pa je okrepil svojo pozicijo.

Doslej je bilo nekaj špekulacij, ki so bile vezane na morebiten odhod trenerja zaradi slabših rezultatov (v ligi), a se zdaj pojavljajo tudi takšne, ki so vezane na odhod trenerja zaradi interesa od drugod. 

Do nas je prišla informacija iz Bolgarije. Tamkajšnji velikan Ludogorec, ki je sicer trenutno prvi v ligi, ima še vedno začasnega trenerja Stanislava Gencheva. Bolgari tehtajo opcije in med njimi je, kot smo izvedeli, tudi Šimundža, ki je v tujini doslej delal le enkrat, in sicer pri avstrijskem klubu GAK. Bil pa je pred leti v kombinacijah za prevzem Hajduka, a je ostalo le pri govoricah. 

Maribor, ki ima prav tako le začasnega trenerja Radovana Karanovića, je prav tako zainteresiran. Šimundža pa je oziroma bo kandidat tudi za selektorsko funkcijo na Nogometni zvezi Slovenije (NZS), če tamkajšnji interni boji med direktorjem Miranom Pavlinom in predsednikom Radenkom Mijatovićem ne bodo pripadli slednjemu. Mijatović je namreč Kekov zaveznik, Pavlin pa kritik, Kek pa pogodbe še vedno ni podaljšal. 

Ante Šimundža je star 50 let. Izkušenj je v Sloveniji v vseh teh letih nabral veliko. Z dvema različnima kluboma je bil uspešen, z Muro je verjetno dosegel vse, kar je lahko in če bo želel zagrizti v nov izziv, mu opcij kot vse kaže ne bo manjkalo.