Nov tip retorike v Barceloni: Pripeljali bomo tri superzvezde, prihaja investitor z 250 milijoni evrov

Toni Freixa, kandidat za predsednika Barcelone, je v predsedniški bitki ubral novo taktiko. Napovedal je nakup treh superzvezd, namignil, da bi ga zanimala Kylian Mbappe in Erlin Braut Haaland, ter napovedal posel, težak 250 milijonov evrov.

Uredništvo
24. februar 2021, 11:18

Foto: /

Pompoznost in megalomanskost sta v predsedniških volitvah pri Barceloni in Realu iz Madrida dobrodošla atributa, saj je preteklost pokazala, da imajo predsedniki, ki obljubljajo spektakularne prihode, velike možnosti za uspeh. Oče takšnega pristopa je nedvomno Realov predsednik Florentino Perez, ki je že ob prelomu tisočletja dobil volitve z obljubami o nakupu Luisa Figa, na podoben način pa se je kasneje v Barceloni na prestol zavihtel Joan Laporta, ki je v času volitev obljubljal prihod 'velike zvezde' – sprva je bil to David Beckham, kasneje je to postal Ronaldinho.

V času, ko se vse bolj zdi, da ima Laporta prosto pot do novega mandata na čelu kluba, je z megalomanskimi obljubami udaril njegov tekmec Toni Freixa, ki ponuja načrt,  po katerem bi Barcelona rešila tako svoje ekonomske kot športne težave. Zatrdil je namreč, da ima v primeru izvolitve pripravljen dogovor s poslovnim partnerjem, ki naj bi v zameno za 49-odstotni lastniški delež Barcelona Corporate – gre za poslovni subjekt kluba, ki je sestavljen iz štirih poslovnih linij – plačal 250 milijonov evrov.

"Na tem delamo že nekaj časa in zdaj lahko povem, da imamo sklenjen dogovor z investitorjem, ki bo za 49-odstotni delež Barcelona Corporate plačal 250 milijonov evrov."

"Najprej moral dogovor potrditi skupščina kluba in če gre posel skozi, bomo popravili tako naše ekonomsko stanje kakor tudi rešili športne težave. To pomeni, da bomo pred pričetkom sezone 2021/22 pripeljali tri superzvezde: dva napadalca in enega branilca."

Na vprašanje, če z dvema napadalcema cilja na Kyliana Mbappeja in Erlinga Brauta Haalanda, je Freixa že imel pripravljen odgovor.

"Nemogoče, da našemu trenerju ne bi bila všeč. Oba sta edinstvena igralca. Imamo pa pravilo: ne bomo javno govorili o nobenem igralcu, dokler ne bo postal naš član. To je slaba strategija, saj bi se sicer v pogajanja lahko vključil drug klub. Vendar pa je prihod takšnih igralcev absolutno izvedljiv. Barcelona to mora početi – pripeljati mora igralce, ki ustvarjajo razliko."
 
adplus-dvertising