Nova priložnost: Wayne Rooney je resen kandidat za trenersko klop kluba iz Championshipa

Nekdanji odlični angleški napadalec se v trenerskih vodah doslej še ni pretirano izkazal. Morda bo drugače pri drugoligašu, ki ne goji visokih ambicij.

Uredništvo
24. maj 2024

Wayne Rooney (Foto: Getty Images)

Wayne Rooney je doslej v svoji mladi trenerski karieri vodil tri klube. Pri Derby Countyju je pustil soliden vtis, ko se je boril za obstanek. Potem je odšel v D.C. United, kjer je preživel leto dni. Rezultati so bili precej povprečni in lanskega oktobra je spet dobil priložnost v svoji domovini. Angažiral ga je ambiciozni Birmingham in s tem storil veliko napako.

Birmingham je namreč sezono začel v zelo dobrem ritmu in zasedal mesta, ki vodijo v playoff za napredovanje ob koncu sezone.

Kljub temu je odpustil trenerja in delo ponudil Rooneyju, ki že zaradi tega ni imel podpore navijačev, potem pa je odletel po samo petnajstih tekmah, na katerih je vknjižil zgolj dve zmagi, štiri remije in devet porazov. Zdaj bo očitno dobil novo priložnost.

Konkretno se za njegove usluge zanima drugoligaš Plymouth, ki se je letos le za las rešil pred izpadom v tretjo ligo oz. League 1. Angleški mediji poročajo, da je zanimanje resno in zanimivo bo pospremiti, če se bo Rooney odločil za 'romarje'. Letos bo sicer poleti aktiven tudi kot strokovni delavec za angleški BBC, pokrival bo seveda evropsko prvenstvo.

Kot nogometaš je Rooney blestel v dresu Manchester Uniteda in angleške reprezentance, kariero na zelenicah je sklenil leta 2021.