Primorje zmagalo, Triglav remiziral, uspešen tudi Koper

Nova prvoligaša uspešnejša

Medtem ko je Koper na kolena spravil tiranski Dinamo, je bilo Primorje v gosteh kar s 3:0 boljše od Celja. Triglav in Gorica sta se razšla z neodločenim rezultatom.

Uredništvo
1. julij 2010

Koper, ki ga v kvalifikacijah za Ligo prvakov čaka Dinamo iz Zagreba, je bil v prijateljski tekmi boljši od Dinama iz Tirane. (Foto: SPS)

Na zadnji dan prejšnjega meseca sta prijateljski tekmi odigrala tudi oba novopečena slovenska prvoligaša. Še posebej je bila odmeven obračun Primorja, ki je gostoval pri Celju in slednjega premagal kar s 3:0. Veliki tragik tekme je bil domači branilec Boris Mijatovič, ki je že v prvem polčasu (v 8. in 27. minuti) kar dvakrat (obakrat po predložkih nekdanjega reprezentanta Amerja Jukana) premagal lastnega vratarja in s tem priigral visoko vodstvo gostom iz Ajdovščine. Slednji so v nadaljevanju prednost dobro branili in jo v 89. minuti še povečali, ko je v polno zadel Nejc Vidmar.

Triglav se je v Kranjski Gori pomeril z Gorico, bodoča tekmeca v 1. SNL pa sta se razšla s prijateljskim remijem 1:1. Že po nekaj minutah je primorsko ekipo po podaji iz kota v vodstvo popeljal branilec Aris Zarifovič, v drugi polovici prvega polčasa pa je za izenačenje poskrbel najboljši strelec gorenjske ekipe v zadnjih sezonah Dejan Burgar.

Prijateljsko tekmo je odigral tudi prvak Koper, ki je bil v Slovenjskih Konjicah s 3:2 boljši od Dinama iz Tirane. Proti albanskemu prvoligašu je dva zadetka prispeval nekdanji reprezentant Amir Karič, med strelce pa se je vpisal tudi mladi Dino Stančič.