Nova sezona, sveži pogoji: Eddie Howe je po manj kot letu dni v podpis prejel novo pogodbo

Angleški strokovnjak je lanskega novembra sedel na trenersko klop Newcastla in očitno pokazal dovolj, da ga je klub zdaj nagradil z novo dolgoročno pogodbo.

Uredništvo
5. avgust 2022, 4:32

Eddie Howe se je doslej pri Newcastlu precej izkazal. (Foto: Getty Images)

Eddie Howe je lansko zimo prevzel Newcastle, ki se je po prvi polovici sezone spogledoval z izpadom iz angleške nogometne elite. Angleški trener je uspel, tudi s pomočjo novih zimskih okrepitev v januarskem prestopnem roku, ekipo stabilizirati in sezono skleniti na solidnem 11. mestu. Nekdanjemu trenerju Bournemoutha bi prvotna pogodba pri Newcastlu sicer potekla šele poleti leta 2024. 
 
Novi in zelo bogati lastniki Newcastlla iz Savdske Arabije so bili očitno navdušeni nad delom, ki ga je postoril Howe, zato so mu v podpis ponudili novo pogodbo. Klub je preko uradnih kanalov potrdil, da je Howe pristal na nove pogoje, po katerih bo v klubu ostal še zelo dolgo časa, dolžina sveže pogodbe pa na tej točki še ni povsem jasno. Je pa Eddie Howe skoraj zagotovo dobil tudi povišico. 
 
“Odličen občutek je, da sem se lahko zavezal temu izjemnemu klubu. Ponosen sem, da sem trener Newcastla in zelo uživam pri opravljanju svojega dela. Rad bi se zahvalil svojim sodelavcem, igralcem in našim zvestim navijačem. Še vedno smo na začetku naše skupne poti in zelo se veselim tudi naše skupne prihodnosti.”