Nova skrb za Southgata in Anglijo: Kieran Trippier je na nepomembni prijateljski tekmi staknil poškodbo

Član angleške reprezentance za Euro je moral odigrati prijateljsko tekmo v Avstraliji, kljub temu, da je sezone konec in da se je komaj vrnil po poškodbi. Rezultat? Z zelenice je moral po 36 minutah.

Uredništvo
22. maj 2024

Kieran Trippier (Foto: Getty Images)

Newcastle in Tottenham sta takoj po zadnjem krogu angleške Premier League odpotovala v Avstralijo, kjer sta se pomerila na prijateljskem obračunu. Gre seveda za sponzorske zadeve, sicer pa ni prav nobenega dobrega razloga za takšno potezo s strani dotičnih klubov in zgodilo se je točno to, kar je skrbelo mnoge strokovnjake in navijače.

V prvem polčasu je poškodbo staknil bočni branilec Newcastla Kieran Trippier, ki se je šele konec marca vrnil v tekmovalni ritem.

Gre za člana angleške reprezentance, ki se bo junija predstavila na evropskem prvenstvu, zato bo selektor zdaj trepetal. Ni še povsem jasno, kako resno poškodbo je izkušeni branilec danes utrpel oz. če lahko zaradi tega poleti ostane brez Eura.

So se pa vsekakor potrdile besede mnogih znanih glasov iz sveta nogometa, ki so bili kritični do Newcastla ter Tottenhama. Anglija bo čez točno teden dni igrala prijateljsko tekmo z Bosno in Hercegovino, potem pa se bo že odpravila na veliki turnir v Nemčijo. Newcastle pa v Avstraliji še ni zaključil, čaka ga še tekma proti A-League All Stars zasedbi. 

Mimogrede, prijateljska tekma Tottenhama in Newcastla se je po rednem delu končala z 1:1, po enajsmetrovkah je slavil Newcastle.