Olimpija sklenila pogodbo z nadarjenim vezistom

Novak podpisal prvo pogodbo

Nadarjeni vezist Olimpije Jakob Novak je sklenil svojo prvo profesionalno pogodbo. Direktor kluba Ranko Stojić sklenitev dogovora z Novakom vidi kot veliko naložbo za prihodnost.

Uredništvo
24. avgust 2015, 5:11

Foto: nkolimpija.si

Vodstvo Olimpije je v zadnjih tednih vložilo veliko truda v sklenitev pogodb z najbolj nadarjenimi igralci iz mladinskega pogona, ki vse bolj trkajo na vrata članske ekipe. Tako je pred meseci svojo prvo profesionalno pogodbo sklenil nadarjeni vratar Rok Vodišek, na enako pot pa je stopil tudi 17-letni ofenzivni vezist Jakob Novak, ki je sklenil pogodbo do junija leta 2018.

"Če ne bi verjeli v Jakobove zmožnosti, da bo nekega dne postal odličen nogometaš, ne bi podpisali dolgoročne pogodbe. V klubu smo zelo zadovoljni z njegovim vedenjem, pristopom in nadarjenostjo. Sicer pa ga poznam še iz slovenske kadetske izbrane vrste, v kateri je prikazal odlične igre. Predvsem na letošnjem EP-ju do 17 let v Bolgariji. Sodelovanje z njegovima staršema in zastopnikom je na najvišji možni ravni, tudi predsednik Milan Mandarić pozdravlja to potezo in se pridružuje mnenju, da gre v primeru Jakoba Novaka za velik potencial, katerega ob pravilnem ter kakovostnem delu čaka odmevna kariera," je povedal direktor kluba Ranko Stojić.

Novak je že debitiral v majici članske ekipe in sicer v prvem krogu letošnje sezone, ko je dobil priložnost ob zmagi proti Gorici s 4:1.

"S podpisom pogodbe se mi je izpolnila velika otroška želja. Zaigrati v zeleno-belem dresu je nekaj največjega, kar si lahko mlad slovenski nogometaš želi. Sedaj je pa vse na meni, da se z odrekanjem, napornim delom in pristopom izborim za minutažo v članskem moštvu. Zavedam se, da je konkurenca znotraj ekipe velika, vendar če ne bi verjel v lastne zmožnosti, pogodbe zagotovo ne bi podpisal. Veseli me, da bom še naprej član zelo uspešnega in kakovostnega moštva,"
je povedal Novak.